Onze doelstelling

 

Kernactiviteiten van ALODIO, gevestigd in Chemnitz, zijn de aankoop, het beheer en de verhuur van hoogwaardige woningen in de grote steden in het oostelijk deel van Duitsland. Financiering van onze onroerend goed portefeuille vindt voornamelijk plaats middels eigen vermogen en bankleningen. Daarnaast biedt ALODIO de mogelijkheid aan particuliere beleggers om, tegen een aantrekkelijke vaste rentevergoeding van 7 % rente per jaar, indirect en veilig te participeren middels obligaties.
Beleggen in vastgoed is over het algemeen een relatief veilige en rendabele manier van beleggen. Toch zijn er enige (risico-) factoren aan verbonden die veel mensen over het hoofd zien: te denken valt aan het bouwkundig- en financieel beheer van gebouwen en het leegstandsrisico. Wij zijn van mening, dat deze werkzaamheden c.q. risico’s beter bij ons als professionals kunnen liggen dan bij u als particuliere belegger. U bent beter af met een gegarandeerd hoog rendement, terwijl wij ons, deels met uw ingelegd vermogen, met onze passie, de verdere opbouw van een stabiele onroerend goed portefeuille, kunnen bezig houden.
Middels uitgifte van obligaties biedt ALODIO u de mogelijkheid om op een veilige manier te beleggen en een gegarandeerde rente van 7 % te ontvangen. Er vinden tijdens de door u gekozen looptijd geen tussentijdse renteaanpassingen plaats. U krijgt bij ons dus zwart op wit 7 % rente per jaar!
Peter Brakenhoff

Peter Brakenhoff

Algemeen Directeur

Om haar doelstellingen te verwezenlijken heeft ALODIO Peter Brakenhoff (Nederlandse nationaliteit) als algemeen directeur aangesteld. Na zijn Business Administration & Management opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit ging hij in de financiële sector verder met uiteindelijk vastgoedfinanciering als specialisme. Na het werken voor diverse bekende financiële instellingen en beleggingskantoren in verschillende Europese landen richtte hij in 2010 ALODIO op.

Peter is een deskundige op het gebied van internationaal vastgoed met langdurige ervaring in  verschillende Europese landen. Samen met zijn team staat hij borg voor de identificatie en verwerving van de juiste objecten waardoor u veilig kunt beleggen.
LinkedIn_logo_initials-300x300-min

Onze uitgangspunten

 

ALODIO Immobilien GmbH (qua rechtsvorm vergelijkbaar met een Nederlandse BV) concentreert zich op de aankoop van hoogwaardig onroerend goed, waarbij criteria als aantrekkelijke locatie en een courante grootte van de woning gehanteerd worden om een stabiele stroom van huurinkomsten veilig te stellen.

Alleen nieuwe of onlangs gerenoveerde woningen, altijd 100% verhuurd, komen in aanmerking voor verwerving. De onderneming is actief in het oostelijk deel van Duitsland omdat daar het huur rendement én de potentie tot groei aantrekkelijker zijn dan in vele andere steden van West-Duitsland.

Zo groeit de bevolkingsdichtheid in Leipzig momenteel al sneller dan die in Hamburg en München. Daarnaast zijn de aankoopprijzen in het oosten nog steeds bescheiden – en vertoont het huurniveau een stijgende trend.

Waarom investeren in obligaties via ALODIO? 

vinkje 7% vaste rente per jaar

vinkjeVerantwoorde en veilige manier van beleggen

vinkjeHypothecaire individuele zekerheidstelling mogelijk

vinkje3-5 jaar looptijd (vaste looptijd naar keuze)

vinkjeMaandelijkse uitkering

vinkjeDeskundig en jarenlange ervaring

vinkjePersoonlijk contact en begeleiding

vinkjeAdvies volledig toegespitst op uw financiële situatie

 

Wat onze klanten over ALODIO zeggen

ALODIO kennen we inmiddels bijna 2 jaar en we kunnen stellen dat de vriendelijke en zeer kundige heer Peter Brakenhoff goed op de hoogte is van het onroerend goed in Duitsland.

Verder de heer Brakenhoff leren kennen als een correcte partner. De rentebetalingen worden keurig aan het eind van de maand voldaan en zijn woord is ook een woord. Op zijn Duits gezegd, alles is “pünktlich”.

Wij hebben onlangs een bezoek aan Chemnitz gebracht om ‘onze’ investeringen met eigen ogen te zien. Beide objecten zien er prima uit, goed en degelijk onderhouden, midden in de wijk Kaßberg tussen prachtige andere Jugendstil panden.

Ons bezoek heeft het in 2 jaar opgebouwde vertrouwen in ALODIO nog verder versterkt. Ook over het behaalde rendement van onze investering zijn wij zeer tevreden.

Referenties zijn, met het oog op de privacy, op verzoek verkrijgbaar.